Orhan Gencebay Ortaokulu

WEB https://orhangencebay.meb.k12.tr
Adres : İncesu Yalı Mah. Atatürk 6. Kısım Bulv. No 19 ATAKUM / SAMSUN
VİZYON : Bu okul; Öğrencilerini ve halkını: - Öğrencilerin severek geldiği, - Mutlu olduğu, - Öğrencilerin ve halkın demokrasiyi benimsediği - Bireysel özelliklerinin geliştirildiği; - Örnek insan olmanın gereklerinin kavratıldığı; Öğrencilerini ve halkını: - İnsan haklarına saygılı ve duyarlı - Akılcılık ve bilime önem veren - Kendisiyle ve toplumla barışık - Araştırmacı ve sorgulayıcı, eleştirel; dürüst, iyi ahlaklı - Çevreye duyarlı; üretken, yapıcı - Bireyler olarak yetiştirmek,çağdaş bilgi ve değer yargılarının öğretildiği , ayrıca okulumuzu göstereceği başarılarla çevrenin örnek okulu yapmak istiyoruz
MİSYON : - Türk Milli Eğitimi’ nin amaç ve ilkeleri doğrultusunda ; - Tüm benliğiyle insan, vatan, millet, bayrak, Atatürk sevgisi ve saygısıyla dolu; - Gerçek gücün “Birlik içinde çeşitlilik, çeşitlilik içinde birlik” olduğuna inanan - İnancının gereğini davranışlarıyla gösteren - Demokrasi, laiklik, toplumsal değerleri koruma, vatan sevgisi gibi kavramları yaşam tarzı olarak kabullenen ve uygulayabilen; - Bir üst öğretim kurumuna devam edebilecek eğitim ve öğretimsel alt yapıyla donanmış; - Mutluluğu, sevgiyi ve sorumluluğu paylaşmakta gören ve bilen; - Hoşgörülü, anlayışlı, sabırlı; - Demokratik, laik düşünceli ve davranışı sağlam bir kişilik ve karakter sahibi bireyler olarak yetiştirmek.
BAŞARILAR :

Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler : 07:30 başlangıc 13:15 bitiş
Yabancı Dil :
Servis :
Ulaşım : ulaşım metrobüs ve minibislerle sağlanıyor
Yerleşim Yeri : İncesu Yalı Mah., 6343. Cad., No:3, Atakum, Samsun,
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : ilçe merkesine 5 km uzaklıkta